Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τελεσίγραφο στην Ιταλία: “Θα συνηθίσετε να σας ελέγχουμε”

Ο Αλταφάζ υπενθύμισε στην ιταλική κυβέρνηση ότι “αποτελεί υποχρέωσή της” να παρέχει στις Βρυξέλλες λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως συμφώνησε το Ευρωπαϊκό συμβούλιο την Κυριακή.

Η Ιταλία θα πρέπει να “συνηθίσει” να ελέγχεται εξονυχιστικά απο την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολιάζει σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου των νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, ο Αμαντέου Αλταφάζ. “Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σε κάτι τέτοιο ταπείνωση”.

“Πρόκειται για εποπτεία”, είπε ο Αλταφάζ, “κάτι φυσιολογικό σε μια νομισματική και οικονομική Ένωση, δεδομένου ότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης”.

“Αυτό αποτελεί ένα από τα διδάγματα της κρίσης χρέους. Δεν μπορεί να διατηρήσουμε ένα φιλόδοξο επίπεδο νομισματικής ένωσης, χωρίς να συντονίζουμε τις οικονομικές πολιτικές μας”, πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά έγιναν ένα 24ωρο, αφότου ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε στη Ρώμη ότι, κανένα κράτος-μέλος της ΕΕ ή ένας Επίτροπος των Βρυξελλών, δεν μπορεί να δίνει μαθήματα για άλλα κράτη-μέλη, ως προς τον χειρισμό των οικονομικών προβλημάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόβοι ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας – Πληροφορίες για είσοδό της στον Μηχανισμό Στήριξης

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε