Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέλη Αυγούστου θα ξέρουμε το νεο ιδιοκτήτη της Εμπορικής

Τέλη Αυγούστου θα ξέρουμε το νεο ιδιοκτήτη της Εμπορικής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.08.2012 | 11:55

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διαδικασία πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας, από τον μητρικό της γαλλικό όμιλο Credit Agricole.

Μετά την πάροδο περίπου επτά ετών από τότε που το πλειοψηφικό πακέτο της Εμπορικής Τράπεζας πέρασε σε γαλλικά χέρια, έρχεται η στιγμή να ενσωματωθεί σε έναν από τους τρεις μεγαλύτερους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους που υπέβαλλαν χθες το απόγευμα προσφορές σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank, όπως ανέφεραν και σε επίσημες ανακοινώσεις αργά χθες το απόγευμα, προχώρησαν σε προσφορές για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνες με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η διαδικασία επιλογής του νέου ιδιοκτήτη της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας αναδιάταξη δυνάμεων στον εγχώριο τραπεζικό χάρτη.

Διαθέτοντας δίκτυο περίπου 340 καταστημάτων, 11 δισ. ευρώ καταθέσεις και χορηγήσεις 19 δισ. ευρώ, όποια τράπεζα βάλει κάτω από την ομπρέλα της την Εμπορική- μάλιστα ανακεφαλαιοποιημένη- θα αποκτήσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι περιμένουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις που συνδέονται με το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, το οποίο θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο της διεκδίκησης από μεγάλους τραπεζικούς ομίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι προσφορές για την εξαγορά της Εμπορικής ΤράπεζαςΕξελίξεις αναμένονται και στον χώρο των μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα ενταχθούν σε μεγαλύτερα σχήματα.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο