Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 7 Αθήνα Αναλυτικά

Τέλος Σεπτέμβρη η απόφαση για το short selling

Τέλος Σεπτέμβρη η απόφαση για το short selling
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.08.2011 | 23:20
Πρώτη δημοσίευση: 25.08.2011 | 23:20

Μαζί με τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου θα αποφασίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αν το short selling θα ισχύσει και μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Η απαγόρευση ανοικτών πωλήσεων μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο θα επαναξιολογηθει πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, μετά από διαβουλεύσεις με Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο και αφού ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επισημαίνει, παράλληλα, ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) και τις εποπτικές αρχές Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Βελγίου, οι οποίες έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό ή την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι εποπτικές αρχές των κεφαλαιαγορών της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας αποφάσισαν την παράταση της απαγόρευσης του short-selling επί των μετοχών του χρηματοπιστωτικού κλάδου για ένα μήνα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να ακολουθήσει ανάλογη προσέγγιση με τις ευρωπαϊκές αρχές στο θέμα της παράτασης ή της άρσης της απαγόρευσης, ή και της λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων εφόσον αυτό δικαιολογείται από τις συνθήκες.Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook