Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τέλος εποχής και για τον Μπενρουμπή

Τέλος εποχής και για τον Μπενρουμπή

Οι βασικοί μέτοχοι άλλης μιας εισηγμένης εταιρείας θεώρησαν ότι η παραμονή στο χρηματιστήριο δεν έχει πλέον νόημα

 αφού τα κόστη είναι δυσβάσταχτα και αποφάσισαν να «βγάλουν» την εταιρεία τους από το ταμπλό. Ετσι, μετά την Ιμάκο του κ. Π.Κωστόπουλου, τη Γρηγόρης Μικρογεύματα του κ. Βλ. Γεωργάτου και την εκδοτική Λυμπέρης του κ. Αντ. Λυμπέρη , η οικογένεια Μπενουρμπή δρομολογεί τις διαδικασίες για έξοδο της φερώνυμης εταιρείας από το χρηματιστήριο στο οποίο είχε εισαχθεί στις 5 Ιουνίου του 1990.

Ειδικότερα, η εταιρεία Sandrina υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της Μπενρουμπή τις οποίες δεν κατέχει στην τιμή των 3,48 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η “Sandrina Ανώνυμη εταιρεία Εισαγωγής και Εμπορίας προϊόντων και εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας” είναι εταιρεία συμφερόντων εξ’ ημισείας (50%-50%) της Αλίκης Μπενρουμπή και Νόρας Μπενρουμπή.

Στην εταιρεία αυτή οι δύο αδερφές και ο κ . Σαμ Μπενρουμπής μεταβίβασαν το σύνολο των μετοχών αμέσου κυριότητάς τους, ήτοι 2.297.476, 2.022.372 και 65.875 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 24,80%, 21,83% και 0,71% αντιστοίχως του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης στην τιμή των 3,48 ευρώ ανά μετοχή. Ως αποτέλεσμα της προαναφερθείσας μεταβίβασης η εταιρεία Sandrina κατέστη υπόχρεη στην υποβολή δημόσιας πρότασης αφού βρέθηκε κάτοχος του 47,34% της εισηγμένης εταιρείας. Ως σύμβουλος της Sandrina για τη δημόσια πρόταση λειτουργεί η Alpha Bank.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε