Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τέλος οι διπλές συντάξεις για βουλευτές, νομάρχες και προέδρους νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που λαμβάνουν χορηγία δημάρχου ή προέδρου κοινότητας και έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία τους από 1.1.1985 και εφεξής, η χορηγία αυτή αποτελεί σύνταξη.

Όπως αναφέρει σχετική εγκύκλιος του ΟΑΕΕ, για τη χορήγηση δεύτερης σύνταξης από τον Οργανισμό, θα απαιτούνται αυξημένες χρονικές και ηλικιακές προϋποθέσεις.
Το εποπτεύον υπουργείο, με το παραπάνω σχετικό έγγραφό του, κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, γνωστοποίησε ότι η χορηγία που λαμβάνουν, όσοι διετέλεσαν βουλευτές, νομάρχες και πρόεδροι νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, αντιμετωπίζεται ως σύνταξη Δημοσίου.
Ως εκ τούτου, τα εν λόγω πρόσωπα που λαμβάνουν τις ανωτέρω χορηγίες-συντάξεις από το Δημόσιο και έχουν αποχωρήσει από την υπηρεσία τους από 1.1.1985 και εφεξής, εμπίπτουν στις διατάξεις περί διπλοσυνταξιούχων, που προβλέπουν αυξημένες χρονικές και ηλικιακές προϋποθέσεις.
Αιτήματα συνταξιοδότησης που θα υποβληθούν από τη λήψη της παρούσας, θα πρέπει να κρίνονται, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε