Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τέλος οι προμήθειες που παίρνουν οι τράπεζες; Σκέψεις να καταργηθούν γιατί επιβαρύνουν μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροκαταθέτες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Το Ασφαλιστικό φέρνει αλλαγές και στις προμήθειες των τραπεζών στις συναλλαγές.
– Πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να σχεδιάζει κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των προμηθειών.
– Από όσες μείνουν το 10% θα πηγαίνει για την ενίσχυση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ακόμη ένα σενάριο για την εξεύρεση πόρων για το Ασφαλιστικό ώστε να μην υπάρξουν μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αν και η κυβέρνηση διαψεύδει ότι έρχεται φόρος ένα τοις χιλίοις σε κάποιες από τις συναλλαγές, όλα δείχνουν ότι οι τραπεζικές συναλλαγές είναι ένας τομέας στον οποίο η κυβέρνηση αναζητά πόρους.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα το Μαξίμου σχεδιάζει να διαθέσει τμήμα των προμηθειών των τραπεζών για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού. Το σενάριο αυτό λέει πως θα κατευθύνεται στα ασφαλιστικά ταμεία ένα ποσοστό 10% των προμηθειών των τραπεζών. Μάλιστα γίνεται λόγος για μια μόνιμη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει ροή χρήματος προς τα Ταμεία. Κάπου εδώ όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται και η είδηση, καθώς την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι σχεδιάζεται να περιοριστούν στο ελάχιστον οι προμήθειες των τραπεζών ή ακόμη και η πλήρης κατάργηση των προμηθειών αυτών από ορισμένες κατηγορίες συναλλαγών καθώς επιβαρύνουν κυρίως μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροκαταθέτες.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης φαίνεται ότι δεν έχουν διαμορφωθεί, ενώ οι αλλαγές θα πρέπει να συμφωνηθούν και με τους δανειστές.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε