Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέλος στην Ελλάδα που ξέραμε – Μας βάζουν σε ”γύψο”- κηδεμονία καθώς αποκλειόμαστε για τουλάχιστον μία δεκαετία από τις αγορές

– Διαβάστε τι έχει ”κλειδώσει” για τη χώρα μας και τι διαπραγματεύονται ακόμα
– Οριστικοποιείται το νέο μνημόνιο – Αναλαμβάνουν το χρέος με την εντολή ”βγάλτε τα πέρα χωρίς ελλείμματα”
– Το CNBC ανακοίνωσε πως συμφώνησαν για 50% – Κούρεμα πάνω από 60% ζητάει το ΔΝΤ
– Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου με τους υπουργούς στην Ελλάδα
– “Έως την τελευταία στιγμή οι διαπραγματεύσεις”, δήλωσε κυβερνητική πηγή
– ΤΟ NEWSIT ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Η Ελλάδα σε κηδεμονία

Μπορεί να μην έχει ξεκαθαρίσει και να μην ανακοινωθεί καν σήμερα το ύψος του κουρέματος αλλά πλέον μικρή σημασία θα έχει εαν θα είναι 50% ή 60%. Γιατί γίνεται πλέον ολοκάθαρο πως από σήμερα η Ελλάδα αλλάζει σελίδα αποκτώντας και με τη βούλα κηδεμόνες-επιτρόπους, παραμένοντας αδύναμη-διασωληνωμένη για δεκαετίες στην ευρωζώνη χωρίς τη δυνατότητα να βγει στις αγορές.

Η Μέρκελ είπε χωρίς περιστροφές στη γερμανική Βουλή πως επιθυμεί μόνιμη επιτροπεία στη χώρα μας. Το ύψος του κουρέματος μας θα το βρουν έστω και μετά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις. Ταυτόχρονα θα συναποφασίσουν και το ύψος του νέου δανείου που θα μας δώσουν, για να μας κρατήσουν εν ζωή, αφού κουρελιάστηκαν οι ελπίδες μας να βγούμε στις αγορές πριν το 2021.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα ότι υπάρχουν ακόμη “πολλά προβλήματα” που πρέπει να ρυθμιστούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί αργότερα απόψε.

Τι σημαίνει πρακτικά ο αποκλεισμός μας από τις διεθνείς αγορές;

Η απάντηση είναι πως πλέον εξαρτώμαστε από τους δανειστές μας σε απόλυτο βαθμό, τόσο ώστε να τους εκχωρούμε ουσιαστικά την οικονομική διακυβέρνηση της χώρας. Πότε θα ορθοποδήσουμε και θα ξαναβγούμε στις αγορές ώστε να επανανακτήσουμε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών;

Σε ..άγνωστο χρόνο και εαν καταφέρουμε το ακατόρθωτο εως τώρα, δηλαδή να υλοποιήσουμε με μαθηματική ακρίβεια όσα μας ζητάνε και βέβαια να έχει επέλθει ισορροπία στην οικονομία της ευρωζώνης.

”Εμείς αναλαμβάνουμε το χρέος – Εσείς αναλαμβάνετε το έλλειμμα”

Το ευρωπαικό μήνυμα προς την Ελλάδα είναι κατηγορηματικό ”Καθαρίζουμε εμείς για το χρέος σας, μαθαίνετε πλέον να ζείτε χωρίς ελλείμματα από ΤΩΡΑ δημιουργώντας πια πρωτογενή πλεονάσματα”.

Πως θα το κάνουμε αυτό; Με μαρτυρική λιτότητα διαρκείας μας απαντούν.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως μας προστάζουν στην ουσία να περικόψουμε το βιοτικό μας επίπεδο και να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας.Αυτή τη φορά χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αστερίσκους και υπεκφυγές, θα παίρνουμε τις σωτήριες τακτικές μας δόσεις μόνο εαν έχουμε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς.Παγερά αδιάφοροι θα είναι στο εαν θα υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και την ασφάλεια της χώρας μας.Ελπίδα διαφυγής καμία, η μόνιμη παρουσιά των τροικανών θα το εγγυηθεί αυτό.

”Κάθεται” στο 50% το κούρεμα;

Για αυτό και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το τελικό υψος του κουρέματος για το οποίο ακόμα διαπραγματεύονται η Μέρκελ με τον Σαρκοζί, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες.Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες πληροφορίες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαίτησε κούρεμα εως και 65%, ενώ από το CNBC διέρρευσε πως κλειδώνει το 50%.

Το κλίμα πάντως είναι πολύ βαρύ και είναι ενδεικτικό πως μέσα σε 15 λεπτά , από τις 16.50 εως τις 17.05 διέρρεαν αντικρουόμενες πληροφορίες.

Στην αρχή έκανε λόγο το Bloomberg για διακοπή των συνομιλιών εξαιτίας ναυαγίου στη συμφωνία για το ύψος του κουρέματος και μετά έβγαινε ο Γιούνκερ και διέψευδε.

Το παζάρι ”χόντρυνε” γιατί όλοι θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους εμφανίζοντας την Ελλάδα ως την αιτία κάθε κακού. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τη Γαλλία δεν υπάρχει, όπου ο Σαρκοζί θέλει να πάρει χρήματα από το ευρωπαικό ταμείο για να διασώσει τις γαλλικές τράπεζες με πρόσχημα την μόλυνση τους από ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε επίσης :
 
ΤΟ NEWSIT ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε