Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέλος τα δώρα; – Το δώρο του Πάσχα θα είναι το τελευταίο;

Τα μέτρα του Ιουνίου δεν θα περιλαμβάνουν μόνο φορολογία, οι μειώσεις των δαπανών θα φέρουν και μισθολογικές μειώσεις. Οι πιέσεις της τρόικας είναι ασφυκτικές.

Πλέον ασκούνται πιέσεις για νέες μειώσεις μισθών στα επίπεδα μάλιστα αυτών που ήδη έγιναν και καλά καλά ακόμη δεν έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.

Οι πιέσεις αφορούν και πάλι στον ιδιωτικό τομέα που μόλις και μετά βίας γλίτωσε τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας το καλοκαίρι.

Όπως φάνηκε και από τον προηγούμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα στη… ζυγαριά οι τροϊκανοί βάζουν είτε μισθούς 400 ευρώ, μια μείωση δηλαδή της τάξης του 15 με 20% επιπλέον ,είτε την κατάργηση των δώρων.

Όπως και την προηγούμενη φορά (πρόσφατα) ο εκβιασμός είναι ξεκάθαρος. Είτε θα χαθούν δηλαδή ο 13ος και ο 14ος μισθός, είτε θα χαθούν πολλοί περισσότεροι από τις μειώσεις κάθε μήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερος Τύπος” μάλιστα και όπως προκύπτει από το έγγραφο του ΔΝΤ ήδη έχει συμφωνηθεί με την κυβέρνηση πως εαν δεν υπάρξουν άμεσες θετικές επιδράσεις στην ανταγωνιστικότητα με τις μειώσεις ως 22% που επιβλήθηκαν θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και πάλι στους μισθούς.

Εδώ καλό είναι να θυμηθούμε πως ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος την προηγούμενη φορά είχε πει πως οι μειώσεις μπορούν και να επιβληθούν μονομερώς από την κυβέρνηση και χωρίς καμία διαπραγμάτευση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε