Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τέρμα τα δάνεια αν δεν πειθαρχήσει η Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Από τη συμμόρφωση της χώρας με τους κανόνες που θα επιβληθούν εξαρτάται το αν θα συνεχίσουν να … έρχονται στα ελληνικά ταμεία τα χρήματα των Ευρωπαίων, λέει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank Γιοργκ Κρέμερ στη Deutsche Welle.

Προειδοποιεί μάλιστα πως αν δεν πειθαρχήσει η χώρα τότε σε λίγα χρόνια ό,τι και να γίνει θα είμαστε και πάλι στο μηδέν με αποτέλεσμα οι ήδη πολλές ευρωπαϊκές χώρες που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη χρηματοδότηση να κλείσουν τις στρόφιγγες
“Μια απλή απομείωση του ελληνικού χρέους δεν συνιστά σε καμία περίπτωση διάσωση. Εάν οι Έλληνες δεν μπορούν να σωθούν μόνοι τους, δηλαδή να ανοίξουν στον ανταγωνισμό το συνολικό τους οικονομικό σύστημα και να μειώσουν τα ελλείμματά τους, σε μερικά χρόνια θα επιστρέψουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα”, δήλωσε ο κ. Κρέμερ και συμπλήρωσε με νόημα ότι δεν βλέπει την Ελλάδα να έχει διάθεση να βγει απ’ το αδιέξοδο “προς το παρόν τα πράγματα δεν παραπέμπουν σε αυτό”,είπε προσθέτοντας πως οι Έλληνες δεν κατάφεραν να μειώσουν το έλλειμμά τους μολονότι το είχαν υποσχεθεί.
Πότε και αν θα κλείσουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης; “Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά ο κίνδυνος αυξάνεται”, είπε.

Διαβάστε επίσης:
“Κυβέρνηση” η Τρόικα στην Ελλάδα;

Οχυρό η Αθήνα – Στήθηκε ο φράχτης στη Β. Σοφίας – Αποκλεισμένα όλα τα στενά που οδηγούν στη Βουλή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε