Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέσσερις γερμανοί προσπαθούν να σταματήσουν το μηχανισμό στήριξης

Τέσσερις γερμανοί προσπαθούν να σταματήσουν το μηχανισμό στήριξης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.05.2010 | 01:04
Πρώτη δημοσίευση: 04.05.2010 | 13:27

Την ώρα που η Μέρκελ βιάζεται πλέον να υπερψηφιστεί στην χώρα της η στηριξη της Ελλάδας μέσω των δύο σώματων 

του κοινοβουλίου, με στόχο να πάρει την τελική έγκριση από την Παρασκευή, 4 γερμανοί προσπαθούν να την σταματήσουν. 

 Ο κεντροδεξιός συνασπισμός της κ. Μέρκελ έχει αρκετή υποστήριξη για να περάσει το νομοσχέδιο, αλλά οι περισσότεροι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι συμφωνούν οτι σήμερα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. 

Το μεγαλύτερο εμπόδιο λοιπόν θα μπορούσε να προέλθει από τέσσερις οικονομολόγους και δικηγόρους που σκοπεύουν να προσβάλουν την απόφαση την Παρασκευή το πρωί πριν από το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας.


Ένας από αυτούς, ο καθηγητής  Starbatty, δήλωσε ότι η βοήθεια για την Ελλάδα θα καθυστερήσει απλώς την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, με ακόμη υψηλότερο κόστος για την Ελλάδα και την ευρωζώνη. Η μόνη διέξοδος, κατά τη γνώμη του, είναι για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη συνολικά.


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα, που αυτοαποκαλούνται οι τέσσερις σωματοφυλακες, έχουν καταθέσει μήνυση ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου της Γερμανιας. Πάνω από μια δεκαετία πριν, προσπάθησαν  ανεπιτυχώς να σταματήσουν  την εισαγωγή του ευρώ στη Γερμανία. 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το 56% των Γερμανών πιστεύουν ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι λάθος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο