Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τη Δευτέρα στο Eurogroup κρίνεται το νέο σχέδιο διάσωσης

Με στόχο να καθορίσουν τις βασικές παραμέτρους του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
 

Σε ενημερωτικό σημείωμα της Κομισιόν τονίζεται ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές της Ελλάδας, για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε εθελοντική βάση.
Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η καυτή πατάτα του τρόπου αλλά και του ύψους της συμμετοχής των τραπεζών θα καθοριστούν τις “επόμενες εβδομάδες”.
 
Στο ίδιο σημείωμα, επισημαίνεται ακόμη ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων έως τις 15 Ιουλίου και καλοσώρισαν την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές στην εφαρμογή των πολιτικών που συμφωνήθηκαν με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είδαν με ικανοποίηση την υιοθέτηση από το ελληνικό Κοινοβούλιο των καθοριστικών νόμων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των αποκρατικοποιήσεων, υπογραμμίζεται στο σημείωμα της Επιτροπής.
 
Τέλος, τονίζεται ότι το Eurogroup υιοθέτησε τη σχετική έκθεση της Επιτροπής, με την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της 5ης δόσης.
 

Σήμερα εγκρίνει το ΔΝΤ 3 δισ. προς την Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε