Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Τι λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα

Τι λένε τα αμερικανικά ΜΜΕ για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα

Στη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εκταμίευση 3,24 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα και στις προοπτικές που διαγράφονται για την ελληνική οικονομία αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και το γεγονός ότι απομένουν ακόμη να γίνουν πολλά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών και, ιδιαίτερα, για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη φοροδιαφυγή, κάτι που πρόβαλε, με δηλώσεις της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της “Γουόλ Στριτ Τζέρναλ” στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι το ΔΝΤ καθυστέρησε την έγκριση επί περίπου έναν χρόνο, ενόσω ασκούσε πιέσεις στην Ευρώπη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και απαιτούσε από την Αθήνα περισσότερες αλλαγές στην οικονομική πολιτική της.

Από τότε, όπως επισημαίνεται, η χώρα προέβη σε σημαντικά βήματα για τον περιορισμό των δαπανών της και τη μείωση του ελλείμματός της, ενώ η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι το δανειακό πρόγραμμα κινείται, πλέον, προς τη σωστή κατεύθυνση. Τόνισε, ωστόσο, ότι «πολλά ακόμη υπολείπονται να γίνουν, για να επιτευχθεί ο σημαντικός αριθμός μεταρρυθμίσεων προς ενίσχυση της παραγωγικότητας και των χαμηλότερων τιμών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε, επίσης, ότι είναι σημαντικό για την Ελλάδα να υπερβεί μείζονα εμπόδια στους τομείς του ανταγωνισμού και να εφαρμόσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, προσθέτοντας ότι η Αθήνα πρέπει να μεταρρυθμίσει άμεσα το φορολογικό της σύστημα για να ενισχύσει τη συλλογή φόρων, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να μειώσει τον δημόσιο τομέα της.

Διαβάστε

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε