Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Tι συμβαίνει με την BNP PARIBAS; – Θα απολυθούν δεκάδες εργαζόμενοι

Η είδηση ότι ο γαλλικός τραπεζικός κολοσσός ΒΝP PARIBAS αποχωρεί από την Ελλάδα έσκασε χθες το πρωί σαν βόμβα στην αγορά.

Οι πληροφορίες ήταν αντικρουόμενες και συγκεχυμένες καθώς άλλοι έλεγαν ότι η ΒΝP αποχωρεί εξ΄ολοκλήρου από τη χώρα μας μετά από 30 χρόνια παρουσίας αφήνοντας στον αέρα 120 εργαζόμενους και άλλοι έλεγαν πως όλα είναι καλά και πως δε συμβαίνει τίποτα.

Το ράδιο αρβύλα φούντωσε όταν έγινε γνωστό πως βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη στελεχών στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Τελικά η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Οπως δήλωσε στο Νewsit η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κυρία Garcin, “η BNP PARIBAS δεν αποχωρεί από την Ελλάδα. Απλώς αναπροσαρμόζει το οικονομικό της πρόγραμμα. Η χρονιά που κλείνει μας έβγαλε εκτός στόχων και πρέπει να αναθεωρήσουμε όλο το οικονομικό περιβάλλον. Θα κλείσει το κομμάτι εκείνο που συνεργάζεται με εταιρείες και οργανισμούς. Σίγουρα θα γίνουν απολύσεις αλλα στο πλαίσιο που προβλέπει η εργασιακή νομοθεσία της Ελλάδας”.

Εντωμεταξύ χθες, ο μεγαλύτερος γαλλικός τραπεζικός όμιλος, BNP Paribas, θα περικόψει λόγω της κρίσης 373 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και 1.023 στο εξωτερικό όπως ανακοίνωσαν τα συνδικάτα CGT και CFDT.

Η BNP Paribas είναι μια εκ των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών τραπεζών, με 200.000 υπαλλήλους σε 80 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίδομα ανεργίας μέσω ΕΕ για τους έλληνες απολυμένους της Aldi!

”Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας” – Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους

Ευρώ-συναγερμός – Spreads ρεκόρ για Ισπανία και Γαλλία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε