Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή στις 13:00 ώρα Ελλάδας

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή στις 13:00 ώρα Ελλάδας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.07.2012 | 14:26
Πρώτη δημοσίευση: 17.07.2012 | 14:25

Η τηλεφωνική διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοιποιηθεί "το μεσημέρι της Παρασκευής" (13:00 ώρα Ελλάδας) με τη φιλοδοξία να οριστικοποιηθεί το σχέδιο αρωγής προς τις ισπανικές τράπεζες, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αντικείμενο αυτής της τηλεφωνικής διάσκεψης επρόκειτο να είναι αποκλειστικά η βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες. Τα άλλα σημαντικά θέματα της ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα ή το σχέδιο αρωγής της Κύπρου, θα εξεταστούν μετά τη διακοπή για το καλοκαίρι.
 
Ο Γιούνκερ άφησε πρόσφατα να εννοηθεί πως μια συνεδρίαση του Eurogroup, με τη μια ή την άλλη μορφή, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Παρασκευής, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να συμφωνήσουν στους όρους του σχεδίου βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες (επιτόκια, χρονοδιάγραμμα, προϋποθέσεις γι' αυτά τα δάνεια), ώστε να επιτραπεί η αποδέσμευση στα τέλη Ιουλίου 30 δισεκ. ευρώ, τα οποία θα είναι έτοιμα για να διατεθούν σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης στη διάρκεια του καλοκαιριού.    Διαδώστε αυτό το άρθρο