Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου- Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου- Μέρκελ

-Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός είπε στην καγκελάριο οτι η Ελλάδα δεν χρειάζεται οικονομική βοήθεια.
– Κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος, συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, καθώς και τα ιδιαίτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια από τους εταίρους της, περιέγραψε τις πολιτικές που εφαρμόζει και ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διασφαλίσει και να ενισχύσει την σταθερότητα της Ευρωζώνης. 

Η κυρία Μέρκελ, επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην πολιτική που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση, τη βούλησή της για συνεργασία με την Ελλάδα, και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσει την σταθερότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου.

Κρίσιμη εβδομάδα 

Μια ακόμη κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία. Πρώτος σταθμός η συνεδριάση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη, οπου θα εγκριθεί η φορολογική μεταρρύθμιση που πρωωθεί η κυβέρνηση. Δεύτερος σταθμός η σύνοδος Κορυφής ανήμερα της εθνικής επετείου στις Βρυξέλλες, όπου θα τεθεί επι τάπητος και αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της ευρωπαικής λύσης ενω δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία λύση στήριξης της χώρας μας μέσα απο ένα μεικτό σχήμα ΕΕ και ΔΝΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Πιέζει τη Γερμανία ο Μπαρόζο
Ετοιμο το κοστούμι ΔΝΤ για την Ελλάδα
Μέρκελ: Εσχατη λύση η διμερής ενίσχυση   
Παρέμβαση Ε.Ε.στους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών προτείνει ο Ολι Ρεν

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε