Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Την Παρασκευή αποφασίζει το ΔΝΤ για την 5η δόση

Η ελληνική πλευρά είναι ήσυχη πως δεν πρόκειται να προκύψει κάποιο θέμα που θα θέσει σε κίνδυνο την πέμπτη δόση του δανείου.

Χρειάζονται θαρραλέες” αποφάσεις για την Ελλάδα τόνισε η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, παραχωρώντας σήμερα στην Ουάσιγκτον την πρώτη συνέντευξη Τύπου, μετά την εκλογή της ως επικεφαλής του ΔΝΤ, αναφερόμενη σε μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η ελληνική κρίση.

Η κ. Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να συνεργαστούν, όπως έγινε στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, λέγοντας επίσης ότι την Παρασκευή θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ η έκθεση προόδου και η επόμενη δόση του δανείου στην χώρα μας, “η οποία επίκειται”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η έγκριση της επόμενης δόσης “θεωρείται δεδομένη”.

Η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ελληνικά πολιτικά κόμματα συνολικά θα μπορέσουν να συνεργαστούν, εμπνευσμένα από τις θαρραλέες αποφάσεις που λαμβάνονται από τα πολιτικά κόμματα στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία.

Όπως τόνισε με έμφαση, έρχεται μια στιγμή όταν ατομικά συμφέροντα, πολιτικές αντιπαλότητες πρέπει να παραμερίζονται, για χάριν του εθνικού συμφέροντος της χώρας και αυτό αποδείχθηκε ξεκάθαρα στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε