Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Την Παρασκευή θα κατατεθεί το φορολογικό στη Βουλή με όλες τις ανατροπές

Την Παρασκευή θα κατατεθεί το φορολογικό στη Βουλή με όλες τις ανατροπές

Την Παρασκευή θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου αποφασίστηκε να γίνει τελικά την Παρασκευή, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας να έχει το τελικό σχέδιο για το φορολογικό μαζί του στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το κρίσιμο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. Στουρνάρας αφού παρουσιάσει στους ομολόγους του το φορολογικό νομοσχέδιο, και αφού πάρει το πράσινο φως ή κάνουν εκείνοι τις όποιες παρατηρήσεις, τότε θα έρθει την Παρασκευή στη Βουλή.

Πάντως, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ανατρέπει όλα όσα ήξεραν οι φορολογούμενοι, καθώς για μισθωτούς και συνταξιούχους προβλέπονται τρεις βαθμίδες με πρώτο συντελεστή το 21%, που αντικαθιστά το 10% που ίσχυε σήμερα. Ωστόσο, καταργείται το γενικό αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, η οποία θα κόβεται από τα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ και θα εξαφανίζεται τελείως για εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ.

Το αφορολόγητο των παιδιών αντικαθίσταται με τα ειδικά επιδόματα, κάτι που ζημιώνει κυρίως τους πολύτεκνους με εισόδημα άνω των 15,000 ευρώ. Με το περίφημο αυτό νομοσχέδιο δίνεται τέλος στις φοροαπαλλαγές, ενώ πλέον αποσυνδέεται η συλλογή των αποδείξεων από τη νέα μορφή του αφορολόγητου.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπάρχει κλίμακα με συντελεστή 26% έως 50.000 ευρώ και 33% για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ, ενώ το τέλος επιτηδεύματος θα αυξηθεί στα 650 ευρώ από τα 500 ευρώ από το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χάνουν 2.500 ευρώ σε φόρους όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 25.000 ευρώ – Φωτιά το φορολογικό για όσους έχουν παιδιά

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε