Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Την Πέμπτη η Ε.Ε. ανακοινώνει το φόρο στις χρηματοτραπεζικές συναλλαγές

Την Πέμπτη η Ε.Ε. ανακοινώνει το φόρο στις χρηματοτραπεζικές συναλλαγές

Με αυτό τον τρόπο θα προωθήσουν έναν διεθνές φόρο για τις τραπεζικές συναλλαγές.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα εγκρίνουν την ερχόμενη Πέμπτη την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όμως οι λεπτομέρειες θα πρέπει να τύχουν επεξεργασίας από την Κομισιόν, προκύπτει από τα συμπεράσματα της σημερινής σχετικής συνάντησης. 

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί πως θα πρέπει να εισαχθεί μία φορολογία επί των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι και εκείνα θα συμβάλλουν στα κόστη της κρίσης», τονίζεται στα συμπεράσματα. 

«Μία τέτοια φορολογία θα πρέπει να είναι τμήμα ενός ευρύτερου πλαισίου μίας αξιόπιστης λύσης. Απαιτείται ωστόσο περαιτέρω επεξεργασία των βασικών της λεπτομερειών και θα πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά τα θέματα που αφορούν τα επίπεδα της εφαρμογής της», πρόκειται να τονίσουν την Πέμπτη οι ηγέτες της ΕΕ, σύμφωνα με το προσχέδιο που εξασφάλισε το πρακτορείο Ρόιτερ. 

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το αρμόδιο Συμβούλιο και την Κομισιόν να αναλάβουν την προώθηση αυτού του έργου και να συντάξουν σχετική έκθεση τον Οκτώβριο του 2010», τονίζεται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων. 

Οι Ευρωπαίοι φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μία ώθηση για την εφαρμογή ενός διεθνούς φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών πριν τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας G20 στο Τορόντο στις 26-27 Ιουνίου, όμως υπάρχουν βαθιές διαφορές για μία τέτοια φορολόγηση, για τους σκοπούς της και για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που θα αποκομίζονται από αυτήν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε