Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για την Εμπορική Τράπεζα

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για την Εμπορική Τράπεζα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.08.2012 | 21:31
Πρώτη δημοσίευση: 27.08.2012 | 21:31

Στην έδρα της Credit Agricole στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν την Τρίτη ανακοινώσεις σχετικά με το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας και τη διαδικασία πώλησής της που έχει ξεκινήσει.

Ειδικότερα, μαζί με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της μεγαλύτερης σε μέγεθος γαλλικής τράπεζας εκτιμάται ότι θα υπάρξει και αναφορά στο μέλλον και στις προθέσεις της Credit Agricole για την Εμπορική.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι, της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha bank, έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές για την Εμπορική Τράπεζα.

Επιδίωξη του γαλλικού ομίλου, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, είναι η διατήρηση μειοψηφικής συμμετοχής σε ένα νέο ισχυρό ελληνικό τραπεζικό σχήμα, το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί μετά τη συγχώνευση της Εμπορικής Τράπεζας με έναν από τους τρεις ενδιαφερόμενους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους.

Σημειώνεται ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας έχει ολοκληρωθεί και καλύφθηκε εν μέρει από την κεφαλαιοποίηση των χρηματοδοτικών ενισχύσεων σε μετρητά που έτσι κι αλλιώς κατέβαλε ο γαλλικός όμιλος στην ελληνική θυγατρική του ήδη από τις αρχές του χρόνου, εξασφαλίζοντας ότι η Εμπορική θα συνεχίσει να καλύπτει τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν σχετίζεται με τις διαδικασίες πιθανής συμφωνίας συγχώνευσης, καθώς θα έπρεπε να γίνει σε κάθε περίπτωση, προκειμένου η Εμπορική να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας της Ελλάδας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο