Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τις μισές επιδοτήσεις θα πάρει η Ελλάδα – Χάνονται 6 με 9 δισ. από τα ευρωπαϊκά ταμεία

Τις μισές επιδοτήσεις θα πάρει η Ελλάδα – Χάνονται 6 με 9 δισ. από τα ευρωπαϊκά ταμεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2013 | 07:34
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2013 | 07:34

Ακόμη ένα πλήγμα για την ελληνική οικονομία θα αποτελέσει η μείωση του προϋπολογισμού της Ευρώπης. Με βάση το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο θα υπάρξουν μεγάλες περικοπές. Οι περικοπές αυτές θα πλήξουν άμεσα την Ελλάδα αφού για τα χρόνια 2014-2020 η χώρα θα πάρει σημαντικά λιγότερες επιδοτήσεις απ' ότι την περασμένη εξαετία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αντί των 20 δισεκατομμυρίων που προβλέφθηκαν για την Ελλάδα την περασμένη εξαετία για το νέο πρόγραμμα δεν αναμένονται να προβλεφθούν περισσότερα από 14 δισ. ευρώ. Το χειρότερο σενάριο λέει μάλιστα ότι η χώρα δεν πρόκειται να λάβει πάνω από 11% δισεκατομμύρια.
Οι εξέλιξη αυτή θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα της ύφεσης καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε ευρώ που χάνεται από τις επιδοτήσεις η κάθε χώρα χάνει επί της ουσίας 1,5 ευρώ.
Η απώλεια για τη χώρα θα είναι δηλαδή ακόμη μεγαλύτερη και μπορεί να ξεπεράσει τα 10 δισ.
Παράλληλα υπολογίζεται ότι τα χρήματα που θα λείψουν θα βάλουν σε κίνδυνο περίπου 46.000 θέσεις εργασίας κάνοντας ακόμη χειρότερη την κατάσταση.
Αν παράλληλα αναλογιστεί κανείς ότι η χώρα έχει γενικότερο πρόβλημα απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων τότε μιλάμε για τεράστιες απώλειες.

Διαβάστε επίσης:

Μικρότερος ο φόρος στα ακίνητα – Οι αρχηγοί ζήτησαν νέους συντελεστές από τον Στουρνάρα


   Διαδώστε αυτό το άρθρο