Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τίτλοι τέλους για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha – Eurobank

Τίτλοι τέλους για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha – Eurobank

9 δισ. ευρώ θα χρειαζόταν το ενιαίο σχήμα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλο

Τίτλοι τέλους στο σήριαλ του παρ΄ ολίγον γάμου Alpha Bank και Eurobank μπήκαν την Τρίτη, μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης της πρώτης για ακύρωση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Μιλώντας στους μετόχους της Alpha ο πρόεδρος της κ. Γ. Κωστόπουλος εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκησή της σε ανάκληση των αποφάσεων συνένωσης με την Eurobank.

Όπως είπε, το ενιαίο σχήμα θα χρειαζόταν 9 δισ. ευρώ για την επαναφορά των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας στα ελάχιστα επιτρεπτά όρια, σημειώνοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε άμεση κρατικοποίησή του.

Σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο, δεν ήταν η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των δύο τραπεζών που οδήγησε σε ναυάγιο, αλλά η μεταβολή των οικονομικών συνθηκών που δεν επέτρεπαν την υλοποίηση της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος της Eurobank κ. Δ. Πολίτης που βρέθηκε στη γενική συνέλευση αφού παραδέχθηκε ότι υπήρξε μεταβολή του οικονομικού περιβάλλοντος, υπογράμμισε ότι αυτή δεν επηρέασε δυσανάλογα τις δύο τράπεζες.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε συνέργειες ύψους 4 δισ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Alpha Bank:

” Η Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank, η οποία πραγματοποιήθηκε την 22.5.2012, ενέκρινε την παύση των εργασιών και της εν γένει διαδικασίας συγχωνεύσεως της “Alpha Τράπεζα Α.Ε.” δι’ απορροφήσεως της “Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias A.E.”, την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της από 15ης Νοεμβρίου 2011 Γενικής Συνελεύσεως, την επικύρωση των πάσης φύσεως υλικών πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών, ως και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών αυτού, των προστηθέντων, πληρεξουσίων και εντολοδόχων της Τραπέζης, αναφορικά με τη συγχώνευση.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Moody΄s : Χαλάει ο ”γάμος” Alpha-Eurobank – Οικονομία

Γιατί κλυδωνίζεται ο γάμος Alpha-Eurobank – Τι λένε οι 2 τράπεζες – Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των 2 μετοχών στο Χρηματιστήριο – Οικονομία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε