Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Το 2012 ο κίνδυνος ύφεσης για πολλά κράτη μέλη της EE είναι υπαρκτός”

Το 2012 ο κίνδυνος ύφεσης για πολλά κράτη μέλη της EE είναι υπαρκτός”

Το 2012 η ανάπτυξη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη θα είναι ισχνή και ο κίνδυνος ύφεσης για πολλά κράτη μέλη είναι υπαρκτός, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

Ο Ο. Μπαγί τόνισε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής, του Νοεμβρίου του 2011, η ανάπτυξη στην ΕΕ αναμένεται να είναι 0,5% το 2012 και σημείωσε ότι σε ορισμένα κράτη μέλη οι εκτιμήσεις για την πορεία της ανάπτυξης φέτος είναι υπεραισιόδοξες.

Για το λόγο αυτό, όπως επισήμανε, με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο φέτος ίσως χρειαστεί να υπάρξει αναθεώρηση αυτών των προβλέψεων, ώστε να διασφαλιστούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη μείωση των ελλειμμάτων το 2012 και το 2013.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι, παράλληλα με τις προσπάθειες μείωσης των δαπανών και των ελλειμμάτων, θα πρέπει να υπάρξει και στρατηγική τόνωσης της ανάπτυξης που θα βασίζεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Αναγνωρίζοντας ότι η τόνωση της ανάπτυξης δεν είναι δυνατό να υπάρξει με δημόσιους πόρους, λόγω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, καθώς ζητείται από τα κράτη μέλη να περιορίσουν τις δαπάνες, ο Ο. Μπαγί σημείωσε την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στη εσωτερική αγορά και την αγορά εργασίας με άρση των εμποδίων στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, καθώς και στους τομείς της ενέργειας, του χρηματοπιστωτικού συστήματος, της Παιδείας και της κατάρτισης των νέων και των εργαζομένων.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε