Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το 2017 η απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο… λογικό συμπέρασμα των εξελίξεων της διαπραγμάτευσης κατέληξε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν λέγοντας πως όσο καθυστερεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόσο καθυστερεί και η απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι η διαδικασία απαιτεί περισσότερο χρόνο και «υπό αυτή την έννοια δεν θα έχουμε αυτή την απόφαση (σσ. για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα) μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά μετατίθεται για την επομένη».

Η καθυστέρηση της απόφασης ωστόσο αποδεικνύει ταυτόχρονα και τις διαφορές που υπάρχουν στις δυο πλευρές του Ατλαντικού σε ότι αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα. Η εκπρόσωπος του Σόιμπλε παραδέχθηκε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι στο Eurogroup δεν βρέθηκε κοινός παρονομαστής όσον αφορά τη διάρκεια της μεσοπρόθεσμης περιόδου. «Όπως προείπα, η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και συζητούμε σε τεχνικό επίπεδο τι ακριβώς σημαίνει μεσοπρόθεσμη περίοδος (medium term)», σχολίασε χαρακτηριστικά η φον Τιζενχάουζεν.

Η εκπρόσωπος δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα ποια θέση παίρνει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ όσον αφορά τον ορισμό του όρου «μεσοπρόθεσμα» και σχολίασε απλώς ότι «είναι μια συζήτηση η οποία διεξάγεται εντός του Eurogroup αλλά και της ομάδας εργασίας του Eurogroup με τους θεσμούς. Μπορώ να πω μόνον ότι δεν έχουμε ακόμη κοινή βάση».

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε