Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ABC News θα προχωρήσει μέχρι και σε 400 απολύσεις

Το ABC News θα προχωρήσει μέχρι και σε 400 απολύσεις

Δύσκολες ώρες για τα οικονομικά ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ένα από τα μεγαλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μειώσει κατά εκατοντάδες το προσωπικό του στον ειδησεογραφικό τομέα, καθώς, σύμφωνα με στελέχη του, τα διαφημιστικά έσοδα σημειώνουν μείωση, ανέφεραν ΜΜΕ χθες Τρίτη.

Το ABC θα μειώσει κατά 300-400 τις θέσεις της ειδησεογραφικής του υπηρεσίας, που απασχολεί συνολικά 1.400 ανθρώπους, με πρόγραμμα εθελουσίας και απολύσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times, που επικαλείται στελέχη του δικτύου.

Η εφημερίδα Los Angeles Times, που επίσης επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές στο ειδησεογραφικό τμήμα του καναλιού, αναφέρει ότι αναμένεται να περικοπούν περίπου 300 θέσεις εργασίας, ή περίπου το 20% του συνολικού προσωπικού του.

Σε μνημόνιο που περιήλθε στην κατοχή της εφημερίδας Politico, ο πρόεδρος του ABC News Ντέιβιντ Γουέστιν αναφέρεται, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους στο δίκτυο, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι το δίκτυο θα επικεντρωθεί περισσότερο στην Διαδικτυακή δημοσιογραφία, ότι περισσότεροι δημοσιογράφοι θα χειρίζονται οι ίδιοι τις κάμερες και θα μοντάρουν οι ίδιοι το υλικό για τα ρεπορτάζ τους, και ότι το προσωπικό των καθημερινών και των σαββατοκυριακάτικων εκπομπών θα συνενωθεί.

Το μνημόνιο δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσοι εργαζόμενοι θα χάσουν την δουλειά τους. Σημειώνει πάντως ότι η “μεταμόρφωση” αυτή θα συμπεριλάβει εντατική εκπαίδευση στις “νέες τεχνολογίες”.

Τα τρία μεγάλα αμερικανικά ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα, το ABC, το NBC και το CBS, αντιμετωπίζουν επίσης εντεινόμενο ανταγωνισμό από τα 24ωρα καλωδιακά ειδησεογραφικά δίκτυα, που παρέχουν στους τηλεθεατές πληρέστερη κάλυψη από το καθιερωμένο ημίωρο βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε