Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ΔΝΤ διαψεύδει το Spiegel για χρεοκοπία της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο

Το ΔΝΤ διαψεύδει το Spiegel για χρεοκοπία της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο

 Για επαναφορά του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας στην «ορθή πορεία» έκανε λόγο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για την Ελλάδα, τόνισε:
 
«Το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσχέρειές της.

Η αποστολή του ΔΝΤ θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις αρχές της χώρας στις 24 Ιουλίου για το πώς θα επαναφέρει και πάλι στην ορθή πορεία το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται από την οικονομική βοήθεια του Ταμείου».

Νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δια στόματος του εκπροσώπου της είχε αναφέρει πως “η Eλλάδα πρέπει και θα παραμείνει μέλος του ευρώ, αρνούμενος να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ» σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel έγραψε: «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άφησε να εννοηθεί προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα».

Το γερμανικό περιοδικό πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη τον Σεπτέμβριο». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελικά ποιόν να πιστέψουμε; – Το Spiegel; Το ΔΝΤ; Ή την Κομισόν; – Διαψεύδει – αλλά όχι με πάθος – το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε