Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το Δημόσιο πετάει απ’ το παράθυρο 26 δισεκατομμύρια ευρώ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από τη φορο-λαίλαπα και λίγο πριν αυξηθεί ο Φ.Π.Α. σε χιλιάδες ακόμη προϊόντα και υπηρεσίες

το Δημόσιο αρνείται να απλώσει το χέρι και να πάρει τα χρήματα που δίδονται από την Ε.Ε. Για επενδύσεις και ανάπτυξη. Χρήματα που θα δώσουν ανάσα στην αγορά, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, χρήματα που συμβάλουν στο να βγει η χώρα από την ύφεση.
Στη… γραφειοκρατία έχουν κολλήσει 26 δισ. ευρώ του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς . Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν απορροφηθεί μονάχα 2,2 δισ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Καθημερινή” η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ κινείται αυτή τη στιγμή μόλις στο 9%, ενώ η Κυβέρνηση ελπίζει ότι ως το τέλος του χρόνου θα φτάσει το 17%.
Πιστεύουν δηλαδή τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης ότι θα διπλασιάσουν το ποσοστό μέσα σε μόλις τρεις μήνες;
Η απάντηση της Κυβέρνησης είναι ναι, όμως είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα υπουργεία έχουν δεσμεύσει κάπου 20 δισ. στην πραγματικότητα έχουν αξιοποιήσει μόλις 1,1 δισ.
Όλα αυτά την ώρα που μιλάμε για χρήματα που προσφέρονται από την Ε.Ε. Δεν επιβαρύνεται ο Έλληνας φορολογούμενος. Αν υπολογίσει κανείς και τα χρήματα ιδιωτών που μπλοκάρονται και αυτά καθώς κολλάνε και συγχρηματοδοτούμενα έργα, τότε συνολικά το Δημόσιο πετάει σχεδόν 32 δισεκατομμύρια!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε