Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το ΕΤΧΣ θα αντλήσει 58 δισεκ. εκδίδοντας μακροπρόθεσμους τίτλους το 2013

Το ΕΤΧΣ θα αντλήσει 58 δισεκ. εκδίδοντας μακροπρόθεσμους τίτλους το 2013
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.12.2012 | 13:11

Το ποσό των 58 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αντλήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαθέτοντας μακροπρόθεσμους τίτλους το 2013, για να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα δανεισμού του στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Παράλληλα, ο νέος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα προβεί σε ένα πρόγραμμα έκδοσης εντόκων γραμματίων από τον Ιανουάριο και στην δημοπράτηση των πρώτων του ομολόγων στο δεύτερο μισό της επόμενης χρονιάς.

Τα ταμεία αυτά, τα οποία εδρεύουν στο Λουξεμβούργο και λειτουργούν παράλληλα, ανέφεραν ακόμη ότι ο ΕΜΣ θα χρηματοδοτήσει την ανταλλαγή δύο εντόκων γραμματίων που διατέθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα για την ανακεφαλαιοποίηση του ισπανικού τραπεζικού τομέα, με σκοπό την άντληση ενός ποσού ύψους 8,97 δισεκ. ευρώ το 2013.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση των δυο θεσμών: «Ο ΕΜΣ θα είναι επίσης υπεύθυνος για την χρηματοδότηση μελλοντικών μακροοικονομικών προγραμμάτων βοήθειας. Το πρόγραμμα εντόκων γραμματίων του ΕΜΣ αναμένεται να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για το πρώτο ήμισυ της χρονιάς και μια εναρκτήρια έκδοση ομολόγου αναμένεται από τον ΕΜΣ το δεύτερο τρίμηνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   Διαδώστε αυτό το άρθρο