Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το PSI ενισχύει το ευρώ

Ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς διαφαίνεται η επιτυχής ολοκλήρωση των συζητήσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα στο σχέδιο ανταλλαγής των ομολόγων (PSI+).

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2887 δολάρια από το επίπεδο των 1,285 που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρωπαϊκό νόμισμα ανατιμήθηκε μέχρι το επίπεδο των 1,2967 δολαρίων. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,2911 δολάρια.

Η διαφαινόμενη επιτυχής ολοκλήρωση των συζητήσεων για το PSI δημιούργησε σήμερα ευνοϊκό κλίμα για το ευρώ στις διεθνείς αγορές. Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν και τα αποτελέσματα των δημοπρασιών ομολόγων που πραγματοποιήθηκαν σε Ισπανία και Γαλλία.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν ούτε σήμερα συναλλαγές. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 25,93% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να κυμαίνεται στο 27,75% έναντι 1,82% που ήταν αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στη διάρκεια ενός έτους της Εθνικής κυμαίνονταν στο 1,81%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,66%, στη διάρκεια των 6μηνών στο 1,48%, στη διάρκεια του τριμήνου στο 1,19%, ενώ ο μήνας διαμορφώθηκε στο 0,78%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε