Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το Πάσχα έρχεται το “κτηματόσημο” των 35 ευρώ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αν το ακίνητο έχει πουληθεί τότε αυτός που πρέπει να πληρώσει τα 35 ευρώ είναι ο αρχικός ιδιοκτήτης και όχι ο νέος.

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να έρθει σε 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων από το Εθνικό Κτηματολόγιο ο λογαριασμός για το λεγόμενο “κτηματόσημο”, το οποίο είναι της τάξεως των 35 ευρώ. 

Οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το ειδοποιητήριο και μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει να πληρώσουν στην εφορία το ποσό που τους αναλογεί ξεκινώντας από τα 35 ευρώ ανά ακίνητο έχοντας ωστόσο το δικαίωμα να εκφράσουν την αντίρρησή τους για το ύψος του ποσού.

Στην περίπτωση που από τότε που έγινε η δήλωση του ακινήτου στο Κτηματολόγιο έχει υπάρξει μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τότε υπόχρεος για την καταβολή του κτηματοσήμου είναι ο αρχικός ιδιοκτήτης.

Η καταβολή του κτηματοσήμου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε ενάμιση χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2011, ενώ από την πληρωμή των τελών, η κυβέρνηση αισιοδοξεί να συγκεντρώσει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, το 2012 ή στις αρχές του 2013 αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των ειδοποιητηρίων για την καταβολή του αναλογικού τέλους του 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που δηλώθηκαν πρόσφατα στις 107 περιοχές της χώρας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε