Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Βερολίνο επιμένει στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ

Το Βερολίνο επιμένει στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2012 | 22:46

Ο Ζάιμπερτ σημείωσε ότι τόσο ο Σαρκοζί όσο και η Μέρκελ έχουν κατ' επανάληψη εκφράσει τη δέσμευσή τους στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Η γερμανική κυβέρνηση διατηρεί την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ασκεί το έργο της "ανεξάρτητη", μια άποψη που είναι "γνωστή στο Παρίσι", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

"Η εδραία πεποίθηση της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι η ΕΚΤ πρέπει να λειτουργεί πλήρως ανεξάρτητα από την πολιτική", είπε ο Ζάιμπερτ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. "Και αυτή η πεποίθηση είναι γνωστή στο Παρίσι", πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί την Κυριακή.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Κονκόρντ του Παρισιού ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι όταν επανεκλεγεί στη θέση αυτή σκοπεύει να ξεκινήσει διάλογο για την ΕΚΤ και το ρόλο της όσον αφορά το θέμα της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο γερμανικός Τύπος από την πλευρά του δεν δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου. Η εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ υποστηρίζει ότι ο Σαρκοζί προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να εξασφαλίσει την ψήφο των Γάλλων ευρωσκεπτικιστών και όσων "φοβούνται την παγκοσμιοποίηση".   Διαδώστε αυτό το άρθρο