Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Το απόλυτο άδειασμα από τους Γερμανούς τραπεζίτες: συμφωνία μετά το δημοψήφισμα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το απόλυτα “φυσιολογικό και επόμενο” λέει με τον πιο επίσημο τρόπο ο επικεφαλής της ένωσης Γερμανικών Τραπεζών απέναντι στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση

«Δεν μπορώ να φανταστώ να διενεργείται μια ανταλλαγή χρέους πριν το δημοψήφισμα», είπε ο Μίκαελ Κέμμερ, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες μπορούν να συνεχιστούν, αλλά τα τελικά βήματα δεν θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν πριν το δημοψήφισμα.

Ο επικεφαλής των Γερμανών τραπεζιτών είπε αυτό που όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος φοβήθηκαν ότι θα πουν οι τραπεζίτες στο άκουσμα της είδησης για δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα ο ίδιος άνθρωπος τονίζει ότι προς το παρόν (ή πριν την ανακοίνωση για δημοψήφισμα) η αίσθηση είναι ότι η συμμετοχή των ιδιωτών στην νέα ανταλλαγή ελληνικού χρέους θα είναι μεγάλη, εξίσου καλή με εκείνη που διαφαινόταν ως προς τη συμφωνία της 21 Ιουλίου και είχε φτάσει στο 90%.

Δήλωση που δείχνει το μέγεθος της ανατροπής που επέφερε η ανακοίνωση της κυβέρνησης και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τον κατάλογο των ερωτημάτων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με το… ψαλίδι στο χέρι ο Ντάλαρα – Τηλεφώνημα στον Βενιζέλο

Γερμανία: Παράνομο να βγει η Ελλάδα μόνη της από το ευρώ
 

“Έλληνες, διπλασιάστε τις προσπάθειες σας για επίλυση του χρέους”

Ολλανδός πρωθυπουργός: «Άτυχες το δημοψήφισμα, πιέζουμε τον Παπανδρέου να το ακυρώσει»

 

Σόϊμπλε: “Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε