Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου

Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.03.2013 | 23:01

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς οι νομισματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ δικαιολογούν τη διατήρηση της υφιστάμενης πολιτική "ποσοτικής χαλάρωσης" από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed).

 Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3085 δολάρια από το επίπεδο των 1,3008 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3086 δολάρια.

H περίφημη Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (Federal Open Market Committee) της Fed συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα και όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι θα αποφασιστεί η συνέχιση της πολιτικής παρεμβάσεων στην αγορά ομολόγων προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 2% από 1,6% που ήταν τον Ιανουάριο.

Από την άλλη πλευρά στην ευρωζώνη η διαφαινόμενη συμφωνία των πολιτικών ηγετών στους όρους του πακέτου βοήθειας προς την Κύπρο ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο ευρώ. Με ενδιαφέρον αναμένονται ακόμη οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία καθώς συγκροτούνται σήμερα σε σώμα Βουλή και Γερουσία.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκε σήμερα μία συναλλαγή ενός εκατομμυρίου ευρώ η οποία αφορούσε σε εντολή αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,80% από 10,78% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,44% να διαμορφωθεί στο 9,36% από 9,31% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,55% από 0,54%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,43%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,32%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο