Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

«Το ευρώ κινδυνεύει!» – Κραυγή αγωνίας από τον της Γιούργκεν Σταρκ

ΦΩΤΟ REUTERS

Τον εξώθησαν σε παραίτηση γιατί δε συμφωνούσε με την ιδέα του ευρωομολόγου. Αλλά είναι μεταξύ των συντακτών έκθεσης της ΕΚΤ για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται το ευρώ!

Ολόκληρο το σχέδιο του κοινού νομίσματος βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας των εκτός ελέγχου δαπανών των κρατών μελών και της κρίσης των κρατικών χρεών που οφείλεται σ’ αυτές τις ανεξέλεγκτες κρατικές δαπάνες, αναφέρεται στη μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μεταξύ των συντακτών της οποίας είναι και ο Γιούργκεν Σταρκ.

Στο κείμενο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΕΚΤ, η οποία όμως δεν το υιοθετεί ρητά, αναφέρεται επίσης πως οι χώρες που δεν συμμορφώνονται προς τις συμφωνίες θα πρέπει να παραδώσουν τις οικονομικές εξουσίες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Οι πολύ αυξημένες δημοσιονομικές ανισορροπίες συνολικά στη ζώνη του ευρώ και η δύσκολη κατάσταση σε μεμονωμένες χώρες μέλη υπάρχει κίνδυνος να υπονομεύσουν τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και τη βιωσιμότητα της ίδιας της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης”, αναφέρεται στη μελέτη.

Εκτός από τον Γιούργκεν Σταρκ, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες πως θα εγκαταλείψει την ΕΚΤ, τη μελέτη με τίτλο “Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης: κρίση και μεταρρύθμιση” συνυπογράφουν οι Λούντγκερ Σούκνεχτ, Φιλίπ Μουτό και Φίλιπ Ρόδερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Κραχ” στα Ευρωπαικά Χρηματιστήρια – Πτώση πάνω από -2% στο…

Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

Γ. Στάρκ: “Όχι τώρα το ευρωομόλογο”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε