Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το ευρώ πέφτει και ο Πρόεδρος της Ε.Ε χαίρεται

Λογικό αν και οξύμωρο.Ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ εξέφρασε σήμερα επισήμως τη χαρά του για την πρόσφατη πτώση της τιμής του ευρώ.

Ο λόγος της ικανοποίησης του είναι πως με αδύναμο ευρώ ενισχύονται οι ξαγωγές από τις χώρες της ευρωζώνης ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται καλύτερα το ενδεχόμενο βαθιάς ύφεσης.

”Οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε τις νέες εμπορικές ευκαιρίες και τις νέες αγορές προκειμένου να δελεάσουμε την εξωτερική ζήτηση και να δώσουμε κίνητρα στις εξαγωγές, και από αυτή την άποψη οι πρόσφατες εξελίξεις στην ισοτιμία του ευρώ θα βοηθήσουν” τόνισε ο Βαν Ρόμπεϊ.

Το ευρώ σήμερα έπεσε στα ασιατικά Χρηματιστήρια στο 1,2666 δολάριο, στο κατώτατο σημείο του από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Από την Κοπεγχάγη, όπου συναντήθηκε με τη Δανή Πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ο ευρωπαίος πρόεδρος έδωσε το σύνθημα κατά της νέας κρίσης που απειλεί την ευρωζώνη.
”Θα πρέπει ν’ αποφύγουμε μία ύφεση, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας γι’ αυτό στο επίπεδο της Ένωσης και, σε ακόμη πιο σημαντικό βαθμό, στο επίπεδο των κρατών μελών”.

Ο ίδιος τόνισε πως η ερχόμενη σύνοδος κορυφής στις 30 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες θα πρέπει να αποτελέσει το ”βήμα” για μία αντι-υφεσιακή στρατηγική, προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη και η αγορά εργασίας.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε