Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Το ευρώ στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 8 μηνών

Το ευρώ στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 8 μηνών

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3247 δολάρια από το επίπεδο των 1,3223 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3266 δολ.

Οι δύο ειδήσεις που επηρέασαν θετικά το ευρωπαϊκό νόμισμα αφορούσαν στην βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γαλλία και αύξηση που παρουσίασε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στην Ιταλία.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το κλίμα που επικρατεί μετά την επιστροφή του προέδρου Ομπάμα στην Ουάσινγκτον δεν είναι ιδιαίτερα θετικό καθώς δεν έχει ακόμη κλείσει το χάσμα των 600 δις. ευρώ που χωρίζει τη χώρα από τον περίφημο «δημοσιονομικό γκρεμό». Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner ο οποίος επεσήμανε ότι ακόμη επικρατεί έντονη αβεβαιότητα γύρω από το ενδεχόμενο αύξησης των φόρων, επιδείνωσε περισσότερο το κλίμα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος (ΗΔΑΤ). Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 11,88% έναντι 1,32% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 10,56%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,54%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,43% από 0,42%, στο εξάμηνο υποχώρησε στο 0,31%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,18% και στο μήνα παρέμεινε στο 0,11%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε