Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Το μεγάλο… ξεσκαρτάρισμα του ΕΣΠΑ μέχρι το Σεπτέμβριο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη ήρθε ο κατάλογος με τα ανενεργά έργα που βρίσκονται στο πρόγραμμα αλλά μέχρι στο Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν βγει.

Κατάλογο με τα «νεκρά» έργα του ΕΣΠΑ που παραμένουν στα χαρτιά στερώντας πόρους από άλλα προγράμματα που μπορούν να «τρέξουν» πιο γρήγορα, παρέδωσε στους Περιφερειάρχες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θάνος Μωραΐτης.

Τους υπέδειξε επίσης συγκεκριμένη μεθοδολογία που μπορεί να διευκολύνει τον εντοπισμό ώριμων έργων, η προώθηση των οποίων θα επιταχύνει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, απηύθυνε τελεσίγραφο προς τους φορείς του Δημοσίου, και τις Περιφέρειες, να απελευθερώσουν τους πόρους του ΕΣΠΑ που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ανενεργούς κωδικούς, προχωρώντας σε απένταξη των «κοιμώμενων» έργων.

Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από το υπουργείο προβλέπει ότι το ξεκαθάρισμα των προγραμμάτων και η επιλογή των ώριμων έργων πρέπει να γίνει ως το Σεπτέμβριο.

Στις συναντήσεις του κ. Μωραίτη με τους περιφερειάρχες, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε πως το υπουργείο θα παρέχει το απαιτούμενο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τους τεχνικούς συμβούλους για να τρέξουν τα περιφερειακά προγράμματα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε