Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το παιχνίδι των κερδοσκόπων με τα ομόλογα

Το παιχνίδι των κερδοσκόπων με τα ομόλογα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.04.2010 | 10:54
Πρώτη δημοσίευση: 20.04.2010 | 10:54

Τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν εις βάρος των...

ομολόγων, χωρίς καν να έχουν στα χέρια τους τα ομόλογα και μάλιστα αν αποτύγχαναν οι συναλλαγές να ακυρώνεται το στοίχημα, είχαν οι κερδοσκόποι.

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος” η διεθνής πλατφόρμα εκκαθάρισης συναλλαγών σε ομόλογα Euroclear, ανέφερε ότι “από τις 2 Νοεμβρίου θα εφαρμοστούν κανόνες ανακύκλωσης γιά εντολές σε ελληνικά κυβερνητικά χρεόγραφα. Οι αποτυγχάνουσες συναλλαγές θα ανακυκλώνονται γιά 10 εργάσιμες μέρες και στο τέλος της περιόδου αυτής κάθε στοίχημα που αποτυγχάνει, αυτόματα θα ακυρώνεται”.

Έτσι -κατά τον Ε.Τ.- μπορούσε οποιοσδήποτε, με την ανοχή της Τράπεζας της Ελλάδας, να ξεπουλά εκ του ασφαλούς γιά ένα 10ήμερο ελληνικά ομόλογα, που δεν είχε.

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, αύριο θα γίνει τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματευτών Πρωτογενούς Αγοράς Ομολόγων με την Τράπεζα της Ελλάδας και τον ΟΔΔΗΧ, γιά να ανακληθεί η απόφαση της ΤτΕ της 8ης Απριλίου, ώστε να υποχρεώνονται οι “σορτάκηδες” να παρουσιάζουν αυθημερόν τα ομόλογα που έχουν πουλήσει ανοιχτά, με το να τα δανείζονται από την διατραπεζική αγορά με υποχρεωτική δημοπρασία repos και πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

 

    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook