Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το προσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων

Το προσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2011 | 06:21
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2011 | 21:27

Ειδικότερα, στο προσχέδιο νόμου προβλέπεται ότι οι αμοιβές των δικηγόρων θα ορίζονται ελεύθερα με γραπτή συμφωνία που θα συνάπτει με τον εντολέα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας με τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης Γ. Παπακωνσταντίνου και Χαρ. Καστανίδη, αντίστοιχα, στο υπουργείο Οικονομικών, δόθηκε στους δικηγόρους προσχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει έγγραφη συμφωνία για την αμοιβή τότε θα ισχύουν οι κατώτερες νόμιμες αμοιβές, οι οποίες αντικαθιστούν τις ισχύουσες ελάχιστες αμοιβές.

Οι νόμιμες αμοιβές θα αναπροσαρμόζονται με υπουργική απόφαση κατόπιν γνώμης των Δικηγορικών Συλλόγων.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν οι δικηγόροι στην πρόσκληση του υπουργού για αναπροσαρμογή των κατώτερων αμοιβών μέσα σε δύο μήνες, τότε οι αμοιβές θα αναπροσαρμόζονται χωρίς τη γνώμη των δικηγόρων.

Ακόμη, οι δικηγόροι θα μπορούν να παρίστανται και σε περιφέρειες άλλων Δικηγορικών Συλλόγων εκτός από την περιφέρεια του Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένοι.   Διαδώστε αυτό το άρθρο