Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας επηρεάζει το ευρώ

Το ρευστό πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας επηρεάζει το ευρώ

Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει σήμερα η ισοτιμία ετου ευρωπαϊκου νομίσματος και του δολαρίου.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3792 δολάρια από το επίπεδο των 1,3724 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3788 δολάρια.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από το ρευστό πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία και δευτερευόντως στην Ελλάδα. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Η διαφαινόμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού σε συνδυασμό με την άνοδο του κόστους δανεισμού για το Ιταλικό Δημόσιο έχουν εντείνει τις ανησυχίες για τις προοπτικές και τις αντοχές της ευρωζώνης. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 16,09% από 16,13% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,88% από 17,92% χθες, έναντι 1,79% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,03% από 2,10% την Παρασκευή, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,97% από 1,94%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,69% από 1,78%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,47% από 1,58%, ενώ ο μήνας παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,36%.

Διαβάστε επίσης: Μας κλέβει τη μισή… δόξα η Ιταλία – Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε