Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει με 140 εκατ. ευρώ τους δήμους της χώρας

Το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει με 140 εκατ. ευρώ τους δήμους της χώρας

Με 140 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τους δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησής τους, που λαμβάνουν από τους ΚΑΠ, τη ΣΑΤΑ και τους παρακρατηθέντες πόρους.

Μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε, ότι “το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί τη δέσμευσή του», για να προσθέσει ταυτόχρονα ότι «παράλληλα, όμως και οι ΟΤΑ αναλαμβάνουν την ηθική και πολιτική δέσμευση να τηρήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις προχωρώντας περαιτέρω την προσπάθεια εξυγίανσης με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας”.
 
Ο κ. Στυλιανίδης, πάντως, αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που κάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον τελευταίο καιρό σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία είναι σημαντική και έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα.

“Οι ΟΤΑ είναι οι μόνοι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που μείωσαν πέρυσι κατά 124.000.000 ευρώ τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, συμβάλλοντας καταλυτικά στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να πετύχει τους στόχους”, πρόσθεσε.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι “με την τακτική καταβολή κάθε μήνα τόσο των λειτουργικών όσο και των επενδυτικών δαπανών καθώς και με την κατά προτεραιότητα εξόφληση των ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων των ΟΤΑ είμαι βέβαιος ότι το 2013 η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στο έργο της και κυρίως στη ενίσχυση των κοινωνικών της δομών, που είναι απαραίτητες για τη στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε