Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τορπίλη από τις τράπεζες στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Τορπίλη από τις τράπεζες στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2017 | 15:55
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2017 | 15:55

Τραπεζική τορπίλη στη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ σε Κινέζους, βάζουν με επιστολή τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Την απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών και στη διοίκηση της ΔΕΗ και εγείρουν θέμα θέμα υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική.

Παράλληλα τονίζουν ότι η ΔΕΗ μεταβιβάζει κάτι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, κάτι που επηρεάζει την οικονομική της θέση, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα είναι τεράστιο και απειλεί την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, πράγμα που οδήγησε κύκλους του υπουργού ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να διαβεβαιώσουν ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί ομαλά, καθώς και ότι την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου η επαναληπτική γενική συνέλευση της ΔΕΗ θα εγκρίνει την μεταβίβαση των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρεία συμμετοχών.

Από την πλευρά της ΔΕΗ δεν υπήρξε καμία αντίδραση, όμως υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμ. Παναγιωτάκης είναι υπέρ της πλήρους αποζημίωσης της εταιρείας για τη μεταβίβαση του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Η ΔΕΗ δεν προσλαμβάνει αρχαιολόγους Η ΔΕΗ δεν προσλαμβάνει αρχαιολόγους
  2. Ο ΑΔΜΗΕ κατέβαλε 92,9 εκατ. στη ΔΕΗ Ο ΑΔΜΗΕ κατέβαλε 92,9 εκατ. στη ΔΕΗ
  3. ΔΕΗ: Δεν έγινε καμία αύξηση του ρεύματος μετά το 2014 ΔΕΗ: Δεν έγινε καμία αύξηση του ρεύματος μετά το 2014
  4. Φωτίου: Κάνουμε προσλήψεις μέσω ΔΕΗ γιατί η αρχαιολογία είναι βαριά βιομηχανία της Ελλάδας Φωτίου: Κάνουμε προσλήψεις μέσω ΔΕΗ γιατί η αρχαιολογία είναι βαριά βιομηχανία της Ελλάδας
  5. 2.338 προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού με  εργοδότη  την... ΔΕΗ! 2.338 προσλήψεις στο υπουργείο Πολιτισμού με "εργοδότη" την... ΔΕΗ!
  6. Ηλεκτροσόκ! Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ Ηλεκτροσόκ! Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ