Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Τορπίλη από τις τράπεζες στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Τορπίλη από τις τράπεζες στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Τραπεζική τορπίλη στη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ σε Κινέζους, βάζουν με επιστολή τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Την απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών και στη διοίκηση της ΔΕΗ και εγείρουν θέμα θέμα υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική.

Παράλληλα τονίζουν ότι η ΔΕΗ μεταβιβάζει κάτι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, κάτι που επηρεάζει την οικονομική της θέση, θέτοντας σε κίνδυνο την ικανότητά της να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα είναι τεράστιο και απειλεί την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, πράγμα που οδήγησε κύκλους του υπουργού ενέργειας Γιώργου Σταθάκη να διαβεβαιώσουν ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί ομαλά, καθώς και ότι την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου η επαναληπτική γενική συνέλευση της ΔΕΗ θα εγκρίνει την μεταβίβαση των μετοχών του ΑΔΜΗΕ στην εταιρεία συμμετοχών.

Από την πλευρά της ΔΕΗ δεν υπήρξε καμία αντίδραση, όμως υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Εμ. Παναγιωτάκης είναι υπέρ της πλήρους αποζημίωσης της εταιρείας για τη μεταβίβαση του σημαντικότερου περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε