Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τουλάχιστον ένας μισθός χαμένος στον ιδιωτικό τομέα το 2011

Τουλάχιστον ένας μισθός χαμένος στον ιδιωτικό τομέα το 2011
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2010 | 08:17
Πρώτη δημοσίευση: 04.12.2010 | 22:14

Δεδομένη θεωρείται η μείωση στις αποδοχές για εκατομμύρια ιδιωτικούς υπαλλήλους μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα της μείωσης μισθών που ζητεί η τρόικα στο ιδιωτικό τομέα μέσω της αυξημένης ισχύος των επιχειρησιακών συμβάσεων. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τέσσερα υπομνήματα απο τους κοινωνικούς εταίρους και αναζητεί την κοινή συνισταμένη ώστε να την χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα για να πείσει την τρόικα να δεχθεί νόμο που να θέτει όρια στην εφαρμογή της ρύθμισης.

Το σχέδιο νόμου που έχει δει το φώς της δημοσιότητας αναφέρει οτι δεν μπορούν να αποκλίνουν περισσότερο απο 12% οι επιχειρησιακές των κλαδικών. Μεγάλο ζητούμενο όμως είναι αν θα αναφέρεται το νούμερο αυτό στο κείμενο που τελικά θα συζητηθεί με την τρόικα και θα αποτελέσει το σχέδιο νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega στο κείμενο θα αναφέρεται οτι μπορεί να αποκλίνουν οι μισθοί για 1-2 χρόνια αλλά δεν θα αναφέρεται καθόλου το ποσοστό.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως θα πάρει πάνω του το θέμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και θα κάνει πολιτική διαπραγμάτευση, Το επιχείρημα που θα φέρει η κυβέρνηση τόσο στις Βρυξέλλες κατα τη σύνοδο των υπουργών εργασίας όσο και στον επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Κάν που έρχεται την Τρίτη στην Ελλάδα είναι το ίδιο με αυτό για τον 13ο και 14ο μισθό: οτι εφόσον συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι για ένα τέτοιο θέμα η τρόικα δεν έχει λόγο και πρέπει να το δεχτούν.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες
  2. Χοροί και  άρωμα  Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid] Χοροί και "άρωμα" Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid]
  3. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  4. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  5. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  6. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!