Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τους ανοίξαμε την όρεξη – Εγγυήσεις θέλουν τώρα και η Ολλανδία και η Σλοβακία

Η συμφωνία με την Φινλανδία για την παροχή εμπράγματων εγγυήσεων φαίνεται οτι άνοιξε την όρεξη σε πολλούς από τους εταίρους μας – κατ’ όνομα – απ’ ότι φαίνεται αφού στο χορό των απαιτήσεων εκτός από την Αυστρία μπήκαν και Ολλανδία και Σλοβακία.

‘Ετσι, μετά το αυστριακό τώρα καιι το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η Ολλανδία θα απαιτήσει και αυτή εγγυήσεις από την Ελλάδα, ώστε η Αθήνα να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη, αν εξασφαλίσει ανάλογες εγγυήσεις η Φινλανδία.

«Ακόμη και αν το κοινοβούλιο δεν το ζητούσε έντονα, εμείς μαζί με κάποιες άλλες χώρες πάντα λέγαμε στις Βρυξέλλες και στην Φινλανδία, ότι αν η Φινλανδία λάβει εγγυήσεις, δεν μπορεί να επιδεινωθεί η δική μας θέση όσον αφορά την πιστοληπτική μας αξιολόγηση και ότι επιθυμούμε και εμείς μια συμφωνία παροχής εγγυήσεων», δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει το Reuters.

Στην ίδια γραμμή και η Σλοβακία, που δεν είναι η πρώτη φορά που θέτει εμπόδια σε ό,τι αφορά την παροχή ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Ιβάν Μίκλος έσπευσε να τονίσει ότι η Σλοβακία ανέκαθεν ζητούσε εγγυήσεις για τα όποια δάνεια δίνονταν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς τη χώρα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι οι όροι πρέπει να είναι ίδιοι για όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

«Το θεωρώ απαράδεκτο για την όποια χώρα να μην λαμβάνει εγγυήσεις, όταν τις λαμβάνουν άλλες χώρες», είπε ο Μίκλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρικλοποδιά βάζει στην Ελλάδα η Αυστρία

Η WSJ ανακάλυψε την Αμερική! – Η Ελλάδα θα είναι σε ύφεση και το 2012

Τους πληρώνουμε για να αγοράσουν ομόλογα! – Εκβιασμός των Φινλανδών

“Απογοητευτική και ανησυχητική” η συμφωνία με την Φινλανδία

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε