Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τους πληρώνουμε για να αγοράσουν ομόλογα! – Εκβιασμός των Φινλανδών

Μπορεί να μην βάλαμε υποθήκη τον Παρθενώνα, όπως είχαν ζητήσει, αλλά τελικά θα τους πληρώσουμε για να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα!

Η χώρα μας θα καταθέσει εγγύηση σε μορφή μετρητών σε κρατικό λογαριασμό και η Φινλανδία θα επενδύσει τα κεφάλαια σε ομόλογα με αξιολόγηση «ΑΑΑ». Με τη σειρά της, η Φινλανδία θα επιστρέψει την εγγύηση με τόκο στην Ελλάδα, από τη στιγμή που θα αποπληρωθεί το δάνειο, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας.

Αυτά δήλωσε η Φινλανδή υπουργός Οικονομικών μετά την συμφωνία με την Ελλάδα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο.

Η ελληνική πλευρά από την άλλη πλευρά πανηγυρίζει!

«Η Ελλάδα και η Φινλανδία συμφώνησαν, στο πλαίσιο της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που επιτρέπει στην κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας να αποφασίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους στη νέα δέσμη βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω του EFSF» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Και εξήγησε: «Το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα υποβληθεί προς έγκριση στο Euro WorkingGroup (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών). Περιττεύει να σημειωθεί ότι το χρηματοδοτικό αυτό σχήμα δεν έχει κανέναν εμπράγματο χαρακτήρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε θέσει το ζήτημα αυτό τόσο στο Eurogroup όσο και στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, επικαλούμενη σοβαρούς εσωτερικούς πολιτικούς λόγους και μια διμερής συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας γύρω από ένα κατάλληλο χρηματοδοτικό σχήμα συμπεριελήφθη στα συμφραζόμενα της απόφασης της 21ης Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Φινλανδοί θέλουν… μετοχές(!) της Ελλάδας για να δώσουν χρήματα!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε