Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τράπεζα Πειραιώς: Τέλος καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αρχίζει άμεσα η νέα διαδικασία για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την χθεσινή εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην επιλογή Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε λάβει θετική κρίση από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ, τελικά όμως δεν έλαβε την απαιτούμενη έγκριση, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Η νέα διαδικασία, στην οποία ρόλο συμβούλου θα έχει εκ νέου η εταιρεία Egon Zehnder, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με αποτέλεσμα στις αρχές του φθινοπώρου να έχει επιλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.
Στο πλαίσιο αυτό το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε χθες τον Γιώργο Πουλόπουλο ως νέο μέλος του και αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ θα ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO που ξεκινούν εκ νέου. Ο Σταύρος Λεκκάκος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
Οι χθεσινές πάντως εξελίξεις έχουν προκαλέσει έκπληξη στην τραπεζική αγορά και λαμβάνοντας υπόψη την αρχική έγκριση από μέρους του SSM στην επιλογή του Χρήστου Παπαδόπουλου. Τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για διατύπωση ένστασης από τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας Πειραιώς John Paulson, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του για την εκδήλωση αντιρρήσεων σε αποφάσεις που λαμβάνει η διοίκηση της Πειραιώς, από τα τέλη του 2015 ως σήμερα.
Πηγές από πλευράς του SSM σε ερώτηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ σχετικά με τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε