Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τρεις νέες συμβάσεις για την Ελλάκτωρ

Τρεις νέες συμβάσεις για την Ελλάκτωρ

Τρεις νέες συμβάσεις υπέγραψε η Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ στον τομέα της διαχείρισης απορριμάτων.

Ειδικότερα, ανέλαβε τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και παραχώρηση της εκμετάλλευσης για 25 έτη της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων του Νομού Ημαθίας. Η μονάδα θα έχει δυναμικότητα 100.000 τόνων ετησίως.Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου με ιδίους πόρους (ίδια και δανειακά κεφάλαια). 

Το δεύτερο έργο αφορά τη λειτουργία και συντήρηση του υφιστάμενου εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης (Ε.Μ.Α.) που διατηρεί ο Ενιαίος Συνδέσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στην περιοχή των Ανω Λιοσίων. Στο έργο συμμετέχει με 50% η Ηλέκτωρ και με 50%. Το ετήσιο συμβατικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται σε 17.668.000 eyr;v πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. Η διάρκεια της σύμβασης είναι ετήσια με δικαίωμα παράτασης για έξι μήνες, ενώ η συνολική εισερχόμενη ποσότητα απορριμμάτων ανέρχεται σε 254.000 τόνους ετησίως. To τρίτο έργο αφορά στις «Υπηρεσίες λειτουργίας μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων των ΧΥΤΑ Φυλής και Ανω Λιοσίων. 

Η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ το συμβατικό αντικείμενο ανέρχεται σε 14.363.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. και αναθεωρήσεων. Οι προαναφερθείσες μονάδες επεξεργάζονται 600 κυβικά στραγγισμάτων ημερησίως.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε