Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 13 Αθήνα Αναλυτικά

Τρεις στους δέκα Αμερικανούς διαπράττουν "οικονομική απιστία"

Τρεις στους δέκα Αμερικανούς διαπράττουν `οικονομική απιστία`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.01.2011 | 20:25
Πρώτη δημοσίευση: 13.01.2011 | 20:25

Το συχνότερο ψέμα (58%) είναι το κρύψιμο μετρητών.

Οικονομική... απιστία διαπράττουν τρεις στους δέκα Αμερικανούς καθώς λένε συστηματικά ψέματα στο έτερον ήμισύ τους για τα χρήματα που κερδίζουν, μια πρακτική που συχνά οδηγεί στο διαζύγιο, όπως έδειξε μια δημοσκόπηση.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive, που έγινε σε δείγμα 2.019 ενηλίκων, έδειξε ότι το 31% των ζευγαριών που έχουν κοινό "ταμείο" κρύβουν μετρητά ή τραπεζικούς λογαριασμούς ή τα χρέη τους. "Η οικονομική απιστία ίσως να γίνει το νέο πρότυπο", ανέφερε η εταιρεία Forbes.com, που παρήγγειλε τη δημοσκόπηση σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Οικονομικής Εκπαίδευσης (NEFE).

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχουν εξαπατηθεί από το σύντροφό τους. Γυναίκες και άνδρες λένε ψέματα στον ίδιο βαθμό και για τα ίδια πράγματα, κάτι όμως που "προκαλεί μεγάλη ζημιά στη σχέση", όπως είπε ο επικεφαλής του NEFE, Τεντ Μπεκ.

Το 16% των ζευγαριών που διέπραταν "οικονομική απιστία" οδηγήθηκαν στο διαζύγιο και το 11% σε προσωρινή διάσταση. Σχεδόν δύο στους τρεις (ποσοστό 67%) δήλωσαν ότι η αποκάλυψη της "απιστίας" οδήγησε σε καβγά με το σύντροφό τους ενώ το 42% είπε ότι μειώθηκε η εμπιστοσύνη τους στο ταίρι τους.

Το συχνότερο ψέμα (58%) είναι το κρύψιμο μετρητών. Το 54% έκρυψε μια "μικρή" αγορά που έκανε, το 30% ένα "φουσκωμένο" λογαριασμό, το 16% μια σημαντική αγορά και το 15% έναν τραπεζικό λογαριασμό. Σχεδόν ένας στους δέκα (11%) έκρυψε τα χρέη του ή δεν είπε την αλήθεια για το ύψος του μισθού του.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook