Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρέμει η Κίνα από την ευρωπαική κρίση χρέους

”Προστατέψτε τις επενδύσεις μας” είναι το ζουμί των όσων είπε-ζήτησε ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο από τον Νικολά Σαρκοζί που επισκέπτεται το Πεκίνο.
 

Ο Κινέζος Πρόεδρος είπε ακόμη στον Σαρκοζί πως η Κίνα ελπίζει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορέσει να παραμείνει σταθερή και έχει εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή οικονομία και το ευρώ, μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση.
 
“Η Κίνα ανησυχεί για την επίδραση της κρίσης του χρέους της ευρωζώνης και ελπίζει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει τη σταθερότητα και ελπίζει ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες θα μπορέσουν να επιτύχουν στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις τους”, δήλωσε ο Χου.
 
“Η Κίνα έχει εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή οικονομία και στο ευρώ και είμαστε σίγουροι πως η Ευρώπη έχει τη σοφία και τις ικανότητες για να υπερβεί τις σημερινές δυσκολίες και να διατηρήσει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι για την Κίνα μία από τις κύριες επενδυτικές αγορές της και ελπίζουμε ότι η Ευρώπη θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των κινεζικών επενδύσεων εκεί”, τόνισε ο κινέζος πρόεδρος.
 
Ο Σαρκοζί, ο οποίος μετά το Πεκίνο πηγαίνει στη Νέα Καληδονία, είχε δηλώσει προηγουμένως πως η Ομάδα των Είκοσι G20 μεγαλύτερων βιομηχανικών και αναδυόμενων κρατών πρέπει να διαδραματίσει ρόλο στην τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
 
“Η σύνοδος κορυφής της G20, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες, πρέπει να δώσει αποτελέσματα, πρέπει να είναι αποφασιστική και πρέπει να συμμετάσχει στην ανάκαμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης. Είναι ένας μείζων στόχος και η Κίνα διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο”, δήλωσε ο Σαρκοζί, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Χου.
 
Η Γαλλία θα προεδρεύσει μια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά G7 οι πιο αναπτυγμένες βιομηχανικές χώρες στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στη Μασσαλία για να συζητηθεί η παγκόσμια οικονομία. Θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο στο Παρίσι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G20.
 
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν, ο οποίος ταξιδεύει με τον Σαρκοζί, πρόκειται να παραμείνει στην Κίνα αύριο Παρασκευή για να συζητήσει την ατζέντα της G20.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε