Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Τριπλό το χαράτσι στα ακίνητα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν είναι μονάχα ο ΕΝΦΙΑ αλλά και η αύξηση του φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια, την ώρα μάλιστα που οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν καμία φοροελάφρυνση για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται τα ηλεκτρονικά ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος όμως θα πρέπει να πληρωθεί εφέτος σε μόλις πέντε δόσεις αντί για έξι, δηλαδή από 30 Οκτωβρίου ως 29 Φεβρουαρίου, ενώ δεν θα ισχύσει και καμία φοροελάφρυσνη, παρά τις διάφορες διαρροές το περασμένο καλοκαίρι για σχέδια επί χάρτου και ειδικά για μείωση των αντικειμενικών αξιών που θα οδηγούσε σε μείωση των ποσών.
Οι φόροι όμως για τους ιδιοκτήτες που είχαν την ατυχία να έχουν στην κατοχή τους κάποια ακίνητα δεν σταματούν εδώ. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν εισπράξει κάποια ενοίκια δεν μπορούν φέτος να εκχωρήσουν το δικαίωμα στο κράτος και έτσι θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ για ποσά που δεν έχουν λάβει.
Τρίτο χτύπημα (και αυτό αφορά σε έσοδα από ενοίκια) είναι η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης από 11% και 33% σε 15% και 35% αντίστοιχα.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε