Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρισέ: Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών μπορεί να επιδεινωθεί

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ. ΦΩΤΟ REUTERS
Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολη και μπορεί να επιδεινωθεί ακόμη πιο πολύ…..

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ είπε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολη και μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω, σύμφωνα με ομιλία του, το κείμενο της οποίας έπεσε στα χέρια του πρακτορείου Ρόιτερς.
 
Ο Τρισέ δήλωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επωφελείται από τη ρευστότητα που προσφέρεται από την ΕΚΤ και από εθνικές κεντρικές τράπεζες ενώ οι πρόσφατες αλλαγές στους κανόνες για την αποδοχή ομολόγων ως εγγύηση σε αντάλλαγμα για δάνεια, αφαίρεσε τον κίνδυνο οι τράπεζες να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ως εγγύηση κυβερνητικά ομόλογα.
 
“Ωστόσο η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολη και μπορεί να επιδεινωθεί”, δήλωσε ο Τρισέ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στη Μαδρίτη με υπουργούς της ζώνης του ευρώ.
 
Ο Τρισέ δήλωσε επίσης πως οι ανησυχίες των αγορών παραμένουν μετά το πακέτο βοήθειας που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ως αρωγή προς την Ελλάδα.
 
“Παρά τις δεσμεύσεις που εκφράσθηκαν στις δηλώσεις από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της περιοχής του ευρώ στις 25 Μαρτίου και από το Eurogroup στις 11 Απριλίου και παρά την αποφασιστικότητα που επεδείχθη από την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των ανακοινωθέντων μέτρων προσαρμογής για το 2010 , οι εντάσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές επιμένουν”, δήλωσε ο Τρισέ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε